Tips en informatie over fietsdragers op de auto
Home » Op trekhaak

Fietsdrager op de trekhaak

De meeste fietsdragers worden op de trekhaak bevestigd. Het nadeel is dan natuurlijk dat u een trekhaak moet hebben. Het voordeel is dat u als u een trekhaak heeft altijd de fietsdrager kunt bevestigen. Al is daar soms wel een koppelstuk voor nodig.

Koppelstuk voor een fietsdrager

Soms is er een koppelstuk nodig om de fietsdrager op de trekhaak te bevestigen. Bijvoorbeeld omdat er niet voldoende ruimte is. Ook is een koppelstuk soms nodig bij een afneembare trekhaak of bij een terreinauto.

Dit is echter geen enkel probleem. Deze koppelstukken zijn niet al te duur als u deze online koopt.

Een overzicht van de beste winkels om een fietsdrager of koppelstuk te kopen kunt u vinden in het overzicht van beste online fietsenwinkels.

Kenteken en verlichting

Als u een fietsdrager op de trekhaak bevestigt is de kentekenplaat niet meer zichtbaar. ook de verlichting wordt gehinderd. De fietsdragers zijn daarom voorzien van verlichting en ruimte voor een kentekenplaat. Op de fietsdrager zit tevens een stekker die u kunt aansluiten op een contact achterop de auto. Dit kan een 7-polige stekker of een 13-polige aansluiting zijn. Indien stekker en contact van auto niet overeenkomen dan kunt u een verkoopstekker gebruiken.

Maximale belasting

Wilt u meerdere fietsen op de drager plaatsen? Kijk dan uit dat u de maximale kogeldruk niet overschrijdt. Dit is het maximale gewicht dat de trekhaak kan hebben. Meestal staat dit op de auto aangegeven op de plaats waar het stroompunt zich bevind.

Ook de fietsdrager heeft een maximale belasting (te zien bij de specificaties bij iedere goede webwinkel). Deze bedraagt vaak 50 kilo en zal niet snel worden overschreden.