Tips en informatie over fietsdragers op de auto
Home » Op achterkant

Fietsdrager op achterkant

Ze zijn minder gebruikelijk dan de fietsdrager achterop de trekhaak maar er zijn ook fietsdragers waarmee je de fietsen aan de vijfde deur (of derde deur) kunt hangen of op de achterklep van de auto kunt plaatsen.

Via zogenaamde snelbevestigingen wordt de fietsdrager op verschillende punten aan de auto bevestigd. Rubberen beschermstrips zorgen er voor dat de auto niet beschadigd door het schuren van het fietsenrek achterop.

Op deze manier kun je met sommige fietsdragers wel vier fietsen meenemen.

De constructie oogt wat minder degelijk en stevig dan een fietsdrager op de trekhaak, maar voor mensen die geen trekhaak hebben, en deze ook niet willen aanschaffen, is zo'n fietsenrek een oplossing.

Kijk voor de beste en goedkoopste aanbieders voor een veilige fietsdrager achterop in het overzicht van beste online fietswinkels. Thule is een merk goede fietsdragers voor achterop de auto levert. De fietsdrager op de foto hierboven is ook van Thule.

Verlichting en nummerplaat

Let er bij deze fietsdragers wel voor op dat de  kentekenplaat en de achterlichten we zichtbaar boeten blijven. Anders moet je deze ook op het rek bevestigen.